molen zuilichem

hek zuilichem

zuilichem buurt2

Cameratoezicht in Zuilichem

Zuilichem krijgt tijdelijk cameratoezicht. Dat heeft burgemeester Rehwinkel besloten nadat er in de avond van maandag 2 september opnieuw brand gesticht is in Zuilichem. De camera staat van woensdag 4 september voor vier weken op de hoek van De Boogerd en de Morgenstraat in Zuilichem.

Nadat er opnieuw een busje in Zuilichem in de brand is gestoken, zet de Zaltbommelse burgemeester tijdelijk cameratoezicht in het dorp in. Het cameratoezicht is vooral bedoeld ter bescherming van de openbare orde en veiligheid. Eind september besluit de burgemeester of het cameratoezicht verlengd moet worden. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de inzet van de mobiele camera.

Het gebruik en de opslag van de beelden.

De beelden van de camera worden 24 uur per dag opgenomen en worden maximaal 7 dagen bewaard. Beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd en die voor opsporing en vervolging van de daders een belangrijke rol kunnen spelen blijven langer bewaard. Ook kijken gecertificeerde observanten op bepaalde momenten de beelden live uit. De politie voert de regie over het uitkijken van de beelden en bepaalt waar naar gekeken wordt, welke incidenten gemeld moeten worden en hoeop de verschillende incidenten wordt gereageerd. De beelden kunnen worden gebruikt voor de opsporing van strafbare feiten.

Privacy

Alleen de openbare ruimte is zichtbaar op de beelden. Het is bij wet verboden dat woningen of andere vertrekken binnen de persoonlijke levenssfeer geobserveerd worden. Er mogen geen beelden worden gemaakt van niet-openbare plaatsen, zoals woningen, bedrijven en besloten tuinen en erven. Het opnemen daarvan wordt beperkt door ‘private masking’. Dit betekent letterlijk ‘afscherming van beelden’. Woningen of bedrijven worden als zwarte vlek op het camerabeeld weergegeven. Het cameratoezicht inbreuk maakt geen op uw privacy.

Heeft u een tip over de brandstichtingen?

Bel dan de politie op 0900 8844. Ziet u iets verdachts of een strafbaar feit gebeuren? Schroom dan niet om 112 te bellen. In dat geval kan de politie immers meteen live meekijken met de beelden.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen over de invoering van cameratoezicht? Neemt u dan contact op met onze beleidsmedewerkers Integrale Veiligheid op telefoonnummer 14 0418.

AfdrukkenE-mail