molen zuilichem

hek zuilichem

zuilichem buurt2

Gebiedsmagazine 2020 Zaltbommel

Deze week ontvangt u van de gemeente Zaltbommel het gebiedsmagazine 2020 op uw deurmat. Dit jaar kozen ze voor een andere insteek van het welbekende gemeentemagazine (gemeentegids). Dit gebiedsmagazine gaat namelijk over gebiedsgericht werken en staat boordevol informatie, inspiratie en voorbeelden van initiatieven per dorp of wijk.

In het magazine leest u welke initiatieven in de wijken en dorpen uit onze gemeente tot stand kwamen door invloed vanuit de omgeving. Want het is in onze samenleving niet meer vanzelfsprekend dat de overheid het initiatief neemt bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. U kunt het magazine ook digitaal lezen via: https://indd.adobe.com/view/f48a8f6c-377e-4221-9db5-81dbbc42ca48.

Ophaalpunten gebiedsmagazine

Het magazine wordt huis-aan-huis verspreid. Woont u in de gemeente Zaltbommel, maar ontving u het magazine niet in uw brievenbus? Dan kunt u een exemplaar ophalen. Dat kan bij de supermarkt in uw buurt.

Gaat u vanwege het coronavirus liever de deur niet uit? Dan kunnen we ook een exemplaar van het gebiedsmagazine naar u opsturen. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp ‘gebiedsmagazine’ en geef in de e-mail uw naam en adres door.

Presentatie plan entree Zuilichem

De Dorpsraad van Zuilichem heeft het afgelopen jaar veel tijd en werk gestoken in een plan voor het verbeteren van de entree van het dorp. Dit gaat hoofdzakelijk over het gebied tussen de Kweldijk en de achterkant van de woningen aan De Boogerd, en de ruigte in de hoek Kweldijk – Maaswaalweg – Kerkhof. De inzet is om daar een aantrekkelijk gebied van te maken waarin het goed toeven is voor de inwoners van Zuilichem. Aan de inwoners is eerder dit jaar gevraagd om ideeën hiervoor aan te dragen. Alle wensen en opmerkingen zijn, voor zover dat mogelijk was, verwerkt in een plan voor herinrichting. Dit plan wordt nog dit jaar aangeboden aan de Gemeente Zaltbommel. Maar vooraf krijgen de inwoners van Zuilichem de gelegenheid om kennis te nemen van wat het uiteindelijke resultaat is geworden. Door Hoveniersbedrijf De Plataan is een 3D-presentatie gemaakt die een duidelijk beeld geeft van hoe het zou kunnen worden. Deze presentatie is te zien tijdens een inloop, op maandag 2 december a.s. tussen 19.30 – 20.30 uur in Dorpshuis Den Ham. Iedere belangstellende is van harte welkom om te komen kijken.

AfdrukkenE-mail

Zuilichem pakt uit met Burendag (update)

Zuilichem – Op zaterdag 28 september organiseren verschillende Zuilichemse verenigingen en organisaties de 1e editie van de Zuilichemse Dorpsdag. Het is die zaterdag landelijke burendag dus een mooie gelegenheid om als dorpsbewoners samen te komen. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er in en rond dorpshuis Den Ham van alles te doen. Een vol programma met sport- en spel voor de jeugd, een talentenveiling, workshops en demonstraties door verenigingen en een kleedjes- / rommelmarkt voor kinderen en volwassenen. Noteer deze zaterdag vast in uw agenda. Wilt u zeker zijn van een plekje op de rommelmarkt voor uzelf of uw kind? Meldt u dan nu aan en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie. Deelname is gratis, aan volwassenen vragen we een borg van € 15,-. Deze krijgt u aan het einde terug bij het schoon opleveren van uw plaats. We bieden geen kramen aan. U kunt een kleedje meenemen of een tafel. De rommelmarkt is overigens van 11.00 tot 14.00 uur zodat deelnemers aansluitend zelf ook aan de andere activiteiten mee kunnen doen. De Zuilichemse Dorpsdag is een initiatief van Dorpshuis Den Ham, Oranjevereniging Zuilichem, Zuilichem Leeft, Drum- en Streetband Zuilichem, Dorpsraad Zuilichem en de gebiedscoördinator. Met deze samenwerking slaan ze een brug tussen de verschillende organisaties en werken op een leuke en informele manier aan meer verbinding in het dorp. Ontmoeting en samen dingen doen zijn immers de pijlers van burendag. Verder wil de organisatie het dorpshuis promoten. Een eventuele opbrengst van de dag komt ten goede aan de modernisering van het dorpshuis. Via een eigen facebookpagina houdt de organisatie het dorp op de hoogte. U vindt hen op facebook onder Zuilichemse Dorpsdag.

Update: Onderzoek naar brandstichtingen Zuilichem loopt

Tussen 10 en 19 juli waren er brandstichtingen en een poging tot brandstichting in Zuilichem. Zeven containers en drie auto’s zijn in brand gestoken. Dit had een grote impact op de inwoners van Zuilichem. Het politieonderzoek naar de brandstichtingen in Zuilichem loopt.

Gemeente Zaltbommel sprak tijdens een bewonersbijeenkomst op 19 juli in Zuilichem af om de bewoners van Zuilichem met berichten op onze website en op die van de dorpsraad op de hoogte te houden. Gelukkig is er sindsdien geen brandstichting meer geweest in Zuilichem. Daarom is dit nu de laatste update. Dat betekent niet dat achter de schermen niets gebeurt. Het politieonderzoek is in volle gang.

Tips

Heeft u nog een tip over de brandstichtingen? Dan kunt u hiermee nog steeds terecht bij de politie op 0900 8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.