molen zuilichem

hek zuilichem

zuilichem buurt2

Zuilichem pakt uit met Burendag

De landelijke burendag gaat in 2019 niet ongemerkt aan Zuilichem voorbij. Verschillende organisaties werken samen aan de 1e editie van de Zuilichemse Dorpsdag zoals de werknaam voorlopig is. Op zaterdag 28 september tussen 11.00 en 16.00 uur bruist het van de activiteiten in en rond Dorpshuis Den Ham. Een vol programma met sport- en spel voor de jeugd, workshops en demonstraties door verenigingen en een kleedjes- / rommelmarkt voor kinderen en volwassenen. Noteer deze zaterdag vast in uw agenda. Wilt u zeker zijn van een plekje op de rommelmarkt voor uzelf of uw kind? Meldt u dan nu al aan en mail naar . Daar kunt u ook terecht voor meer informatie. Deelname is gratis, aan volwassenen vragen we een borg van € 15,-. Deze krijgt u aan het einde terug bij het schoon opleveren van uw plaats. We biedengeen kramen aan. U kunt een kleedje meenemen of een tafel.

De Zuilichemse Dorpsdag is een initiatief van Dorpshuis Den Ham, Oranjevereniging Zuilichem, Zuilichem Leeft, Drum- en Streetband Zuilichem, Dorpsraad Zuilichem en de gebiedscoördinator. Met deze samenwerking slaan we een brug tussen de verschillende organisaties en werken op een leuke en informele manier aan meer verbinding in het dorp. Ontmoeting en samen dingen doen zijn immers de pijlers van burendag. Andere lokale organisaties worden uitgenodigd aan te sluiten. Like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. De komende weken informeren we meer over het programma en de deelnemende organisaties. U vindt ons op facebook onder Zuilichemse Dorpsdag.

AfdrukkenE-mail

Ideeën gevraagd ter verfraaiing van Zuilichem

De Gemeente Zaltbommel stelt jaarlijks een totaalbedrag van € 83.000,- beschikbaar voor projecten ter verfraaiing van de dorpen in de gemeente. Dit wordt het Projectenbudget genoemd. Per kern kunnen projecten worden aangedragen tot maximaal € 12.000,-. Bij overschrijding van het totaalbedrag worden keuzes gemaakt welke projecten wel of niet gehonoreerd worden.

Zuilichem heeft hier in het verleden al optimaal gebruik van gemaakt door jaarlijks een project voor te dragen: de pannakooi op Het Boske, de Jeu de boulesbaan bij het Dorpshuis, een trap tussen De Buurt en de Waaldijk en voor 2019 verbetering van het speeltuintje op Dijkzicht Noord waar de laatste hand aan het plan gelegd wordt.

Ook voor 2020 mogen we weer een beroep doen op het Projectenbudget. De belangrijkste criteria zijn dat het project een algemeen belang moet dienen, en het moet een blijvend karakter hebben. Wie heeft een goed idee? Graag indienen bij de Dorpsraad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Entree van Zuilichem

Medio 2018 heeft de Dorpsraad Zuilichem een Gebiedsplan ontwikkeld. In het Gebiedsplan zijn de zaken opgenomen waar we de komende jaren werk van willen maken. Hiervoor is o.a. gebruik gemaakt van door de inwoners van Zuilichem ingebrachte ideeën en wensen. Een belangrijk punt in het Gebiedsplan is de aanpak van de entree van het dorp. Hieraan kan naar de mening van zowel de Dorpsraad als de inwoners nog het nodige gedaan worden. Bij de entree denken we aan het gebied gelegen tussen de kruising Mertstraat – Maaswaalweg tot aan het kerkhof, alsmede het gebied ten noorden van de Kweldijk, gelegen tussen het bruggetje naar de Rondedans tot net vóór de bocht bij de Zijlstraat. Hierbij ligt het zwaartepunt op de strook tussen de Kweldijk en De Boogerd, en de ruigte in de hoek Kerkhof – Maaswaalweg – Kweldijk. Samen met de Gemeente Zaltbommel denkt de Dorpsraad Zuilichem momenteel na over het opwaarderen van dit deel van het dorp. De grote vraag is: Wat kan er gedaan worden om dit gebied fraaier te maken, waardoor de binnenkomst van het dorp een stuk vriendelijker wordt. En hoe zou dit moeten worden zodat alle inwoners er plezier van hebben.

Aan de inwoners van Zuilichem wordt gevraagd welke ideeën men hierover heeft. Zij worden verzocht dit aan de Dorpsraad te laten weten. Alle ideeën zijn welkom. Zet uw gedachten op papier en stuur deze vóór 15 maart in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of lever ze in bij één van de bestuursleden. Een mooie tekening (erbij) mag ook. Alles is welkom. In het 3e kwartaal van 2019 worden de eerste ideeën aan de inwoners gepresenteerd. Het doel is dat er op termijn iets moois gerealiseerd wordt waar het hele dorp trots op is.

Doeltjes op trapveldje Dijkzicht Noord

16 februari was het dan zo ver. De doeltjes die door de bewoners van Dijkzicht Noord zijn aangevraagd, zijn door de Dorpsraad Zuilichem geplaatst. De jeugd kan nu wedstrijdjes houden met echte doeltjes. Het zijn mooie stevige doeltjes geworden. Veel plezier.

Doeltjes1Doeltjes2Doeltjes4Doeltjes5Doeltjes6Doeltjes7