molen zuilichem

hek zuilichem

zuilichem buurt2

Cameratoezicht in Zuilichem

Zuilichem krijgt tijdelijk cameratoezicht. Dat heeft burgemeester Rehwinkel besloten nadat er in de avond van maandag 2 september opnieuw brand gesticht is in Zuilichem. De camera staat van woensdag 4 september voor vier weken op de hoek van De Boogerd en de Morgenstraat in Zuilichem.

Nadat er opnieuw een busje in Zuilichem in de brand is gestoken, zet de Zaltbommelse burgemeester tijdelijk cameratoezicht in het dorp in. Het cameratoezicht is vooral bedoeld ter bescherming van de openbare orde en veiligheid. Eind september besluit de burgemeester of het cameratoezicht verlengd moet worden. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de inzet van de mobiele camera.

Het gebruik en de opslag van de beelden.

De beelden van de camera worden 24 uur per dag opgenomen en worden maximaal 7 dagen bewaard. Beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd en die voor opsporing en vervolging van de daders een belangrijke rol kunnen spelen blijven langer bewaard. Ook kijken gecertificeerde observanten op bepaalde momenten de beelden live uit. De politie voert de regie over het uitkijken van de beelden en bepaalt waar naar gekeken wordt, welke incidenten gemeld moeten worden en hoeop de verschillende incidenten wordt gereageerd. De beelden kunnen worden gebruikt voor de opsporing van strafbare feiten.

Privacy

Alleen de openbare ruimte is zichtbaar op de beelden. Het is bij wet verboden dat woningen of andere vertrekken binnen de persoonlijke levenssfeer geobserveerd worden. Er mogen geen beelden worden gemaakt van niet-openbare plaatsen, zoals woningen, bedrijven en besloten tuinen en erven. Het opnemen daarvan wordt beperkt door ‘private masking’. Dit betekent letterlijk ‘afscherming van beelden’. Woningen of bedrijven worden als zwarte vlek op het camerabeeld weergegeven. Het cameratoezicht inbreuk maakt geen op uw privacy.

Heeft u een tip over de brandstichtingen?

Bel dan de politie op 0900 8844. Ziet u iets verdachts of een strafbaar feit gebeuren? Schroom dan niet om 112 te bellen. In dat geval kan de politie immers meteen live meekijken met de beelden.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen over de invoering van cameratoezicht? Neemt u dan contact op met onze beleidsmedewerkers Integrale Veiligheid op telefoonnummer 14 0418.

AfdrukkenE-mail

Zuilichem pakt uit met Burendag (update)

Zuilichem – Op zaterdag 28 september organiseren verschillende Zuilichemse verenigingen en organisaties de 1e editie van de Zuilichemse Dorpsdag. Het is die zaterdag landelijke burendag dus een mooie gelegenheid om als dorpsbewoners samen te komen. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er in en rond dorpshuis Den Ham van alles te doen. Een vol programma met sport- en spel voor de jeugd, een talentenveiling, workshops en demonstraties door verenigingen en een kleedjes- / rommelmarkt voor kinderen en volwassenen. Noteer deze zaterdag vast in uw agenda. Wilt u zeker zijn van een plekje op de rommelmarkt voor uzelf of uw kind? Meldt u dan nu aan en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie. Deelname is gratis, aan volwassenen vragen we een borg van € 15,-. Deze krijgt u aan het einde terug bij het schoon opleveren van uw plaats. We bieden geen kramen aan. U kunt een kleedje meenemen of een tafel. De rommelmarkt is overigens van 11.00 tot 14.00 uur zodat deelnemers aansluitend zelf ook aan de andere activiteiten mee kunnen doen. De Zuilichemse Dorpsdag is een initiatief van Dorpshuis Den Ham, Oranjevereniging Zuilichem, Zuilichem Leeft, Drum- en Streetband Zuilichem, Dorpsraad Zuilichem en de gebiedscoördinator. Met deze samenwerking slaan ze een brug tussen de verschillende organisaties en werken op een leuke en informele manier aan meer verbinding in het dorp. Ontmoeting en samen dingen doen zijn immers de pijlers van burendag. Verder wil de organisatie het dorpshuis promoten. Een eventuele opbrengst van de dag komt ten goede aan de modernisering van het dorpshuis. Via een eigen facebookpagina houdt de organisatie het dorp op de hoogte. U vindt hen op facebook onder Zuilichemse Dorpsdag.

AfdrukkenE-mail

Update: Onderzoek naar brandstichtingen Zuilichem loopt

Tussen 10 en 19 juli waren er brandstichtingen en een poging tot brandstichting in Zuilichem. Zeven containers en drie auto’s zijn in brand gestoken. Dit had een grote impact op de inwoners van Zuilichem. Het politieonderzoek naar de brandstichtingen in Zuilichem loopt.

Gemeente Zaltbommel sprak tijdens een bewonersbijeenkomst op 19 juli in Zuilichem af om de bewoners van Zuilichem met berichten op onze website en op die van de dorpsraad op de hoogte te houden. Gelukkig is er sindsdien geen brandstichting meer geweest in Zuilichem. Daarom is dit nu de laatste update. Dat betekent niet dat achter de schermen niets gebeurt. Het politieonderzoek is in volle gang.

Tips

Heeft u nog een tip over de brandstichtingen? Dan kunt u hiermee nog steeds terecht bij de politie op 0900 8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

AfdrukkenE-mail

Informatie over brandstichtingen Zuilichem

De afgelopen weken zijn er brandstichtingen geweest in Zuilichem. Zeven containers en drie auto’s zijn in brand gestoken. Dit heeft een grote impact op de inwoners van Zuilichem.

De inwoners van Zuilichem krijgen vandaag een brief van de gemeente. Daarna is informatie te vinden op onze website en op de website van de gemeente www.zaltbommel.nl.

Locoburgemeester Bragt: “We nemen de zaak erg serieus. Ik roep u op om vertrouwen te hebben in de politie. Samen doen we er alles aan om te zorgen dat de rust in Zuilichem weer terugkeert.”

 

Bewonersbijeenkomst

Op vrijdag 19 juli was er een informele bijeenkomst voor de direct betrokkenen van de brandstichtingen. Politie en locoburgemeester Bragt waren hierbij aanwezig. Tijdens deze avond was er de gelegenheid om met elkaar te praten over de gebeurtenissen en om vragen te stellen.

 

Voorlopig geen cameratoezicht

Tijdens de bijeenkomst kwam de behoefte naar voren om een mobiele camera te plaatsen. Om moverende redenen is besloten op dit moment geen mobiele camera te plaatsen.

 

Vragen, tips of spoed?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de gebiedscoördinator van de gemeente Jos Meerssman. U bereikt hem op 06 2946 9209. Heeft u een tip over de brandstichtingen? Bel dan de politie op 0900 8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Ziet u iets verdachts of een strafbaar feit gebeuren? Schroom dan niet om 112 te bellen.

AfdrukkenE-mail